30 juni, 2017

Musikprofilen

Musikprofil

Kombinera skola med musikintresse

Att gå en musikprofil på Klippans Friskola innebär att du får möjlighet att utveckla ditt musikintresse och fördjupa dina kunskaper inom många olika områden. Förutom sång och spel lär du dig bland annat teori och musikskapande. Du får lära dig allt från att stämma en gitarr och ställa in ett juste sångljud, till att spela in dina färdiga låtar i en studio.

För att musikprofilen ska kännas så meningsfull och utvecklande som möjligt håller vi medvetet ett högt undervisningstempo. Det erbjuds extra musik i form av ensemblespel i små band. Många övar vidare på raster och efter skolan. En gitarr eller ett keyboard finns till hands om det kliar i fingrarna.

Pop- och rockinriktning

Klippans friskolas musikprofil har en tydlig pop- och rockinriktning och för att få ut så mycket som möjligt av musiklektionerna krävs det därför att du blir trygg med alla vanligt förekommande ensembleinstrument. Under det första läsåret lägger vi därför mycket tid på att öva trummor, bas, gitarr, keyboard och sång. I de senare årskurserna får du lära dig låtskrivandets grunder.

Vi gör musikaliska entreprenöriella projekt tillsammans med andra olika aktörer i Klippan. Du får möjlighet att synas på olika scener och träna dig på att stå på scen.

Musikprofileleverna är även kärnan i skolans körverksamhet och medverkar naturligtvis vid alla större konserter. Under alla dina år får du möjlighet att öva upp din röst och ditt gehör genom att sjunga i stämmor tillsammans med andra.